Waarom jij citroenwater moet gaan drinken!

Water, water en nog eens water!

Water drinken is zeker nodig om voldoende vocht in je lichaam te hebben, mensen die niet zo graag water drinken kunnen hier citroen of komkommer, aardbeien en nog zo veel meer als gezond smaakje in toevoegen.

Maar waarom neem je dan het best een citroen?

Citroensap is rijk aan vitamine B, C, kalium, proteïne, antioxidanten, calcium, magnesium en pectine. Er zit ook een stof in die een positieve werking heeft op ons immuunsysteem. De zuren in citroen helpen dan ook bij een slechte adem. Niet alleen de binnenkant van je lichaam krijgt een reiniging, ook je huid zal er mooier en gezonder uitzien. 

Right place, right time!

Wanneer drink je dan het best een glaasje water met citroen? Het beste is wanneer je dit s morgens vroeg drinkt op een nuchtere maag. Dit zuivert je lichaam en bevordert gewichtsverlies. Door citroenwater te drinken kan je lever vlugger en beter eten verteren.

Hoe het best klaarmaken?

Neem ‘s ochtends op je nuchtere maag het sap van een halve citroen en dan aanvullen met drie keer zoveel water. Gebruik niet overdreven veel citroen dit is dan niet goed voor het tandglazuur!

Hoe kan je het leuk presenteren?

Wanneer er mensen op bezoek komen of gewoon voor jou tijdens de examen is het altijd wel leuk om dit op een leuke en originele manier te presenteren. Meestal geeft dit dan nog meer motivatie om het glaasje leeg te drinken en aan te vullen. Hier zijn een aantal leuke tips:

– Giet het drankje in een masonjar! Deze kun je werkelijk overal vinden!

– Steek er een leuk, gekleurd rietje in.

– Doe er wat ijsblokjes in die gevuld zijn met een aardbeitje of iets anders.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s